Fotografii dronă șantier MRS Borcea 15-min

Reîncep lucrările de reabilitare a Podului peste brațul Borcea de pe A2

Compania noastră este foarte bine mobilizată și continuă lucrările în mini-vacanța de 1 mai, 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐈𝐈, 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐀𝟐, 𝐏𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐛𝐫𝐚ț𝐮𝐥 𝐁𝐨𝐫𝐜𝐞𝐚, în vederea redeschiderii traficului pentru sezonul estival.
Executăm lucrări de :
– consolidare structurală
– șlefuire suprafață de beton
– injectat fisuri
– amorsare suprafață
– reparații cu betoane speciale
– cofrare ochiuri de placă viaduct de beton
-armare ochiuri de placă viaduct de beton
– demontare parapet pietonal
– montare parapet pietonal pod metalic
– sudare profile hea pentru parapet direcțional pod metalic
– îndepărtare beton zone degradate viaduct.
Continuă operațiile de demolare a elementelor de beton afectate de pe podul Borcea. În paralel se desfășoară operațiuni de pregatire a turnarii betonului. Operațiunile tehnologice sunt programate în așa fel încât să poată fi scurtați la maximum posibil, timpii necesari finalizării reparațiilor, fără a fi însă afectate calitatea și rezistența lucrărilor.
Lucrările sunt supravegheate în șantier de Directorul Directiei de specialitate din CNAIR, Alexandru Pelin.
“Considerăm că realizarea lucrărilor precizate în prezentul raport de expertiză nu vor afecta traficul rutier pe autostrada A2 București – Constanța în timpul sezonului estival cu condiția neintreruperii fluxului tehnologic existent şi continuării lucrărilor.”

Lucrările de reabilitare la Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, sunt programate în intervalul 22.02.2022 – 21.04.2022.

Astfel, lucrările de reabilitare continuă conform calendarului, avansând cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe pod.

Pe perioada lucrărilor, Calea I de circulație, sensul București – Constanța, între km 142+885 și km 148+015 va fi închisă traficului, circulația fiind deviată pe Calea II, unde se va desfășura în ambele sensuri.

Termenul de finalizare al contractului de execuție este data de 25.04.2023.

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ .

Distribuie acest articol