AnyConv.com__LUNCA CORBULUI 4

Lucrări la podul peste brațul Borcea, calea II, de pe A2

Update 6 Iulie 2023
Reabilitare capitală la Podul Fetești, prima după 38 de ani.
Lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au reînceput în luna februarie a acestui an, motiv pentru care calea II de circulaţie, sensul Constanţa – Bucureşti, a fost închisă traficului.
Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele și viaducte de acces), care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.
Lucrările cu un grad ridicat de complexitate au fost executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care acest pod nu a suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.
Circulația rutieră pe podul peste brațul Borcea de la Fetești a fost deschisă, joi, de la ora 9.00, pe ambele sensuri, după ce principalele lucrări de reabilitare au fost finalizate.
Circulația rutieră pe podul peste brațul Borcea de la Fetești a fost deschisă, joi, de la ora 9.00, pe ambele sensuri, după ce principalele lucrări de reabilitare au fost finalizate.
www.maristar.ro
De 16 ani construim încredere!
Rulează videoul
Este oficial, de la 01 iunie intra in vigoare suspendarea taxelor de pod peste dunare intre fetesti si cernavoda

Astazi a fost publicat in monitorul oficial al romaniei ordinul prin care se suspenda aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste dunare intre fetesti si cernavoda pentru toate categoriile de vehicule.
Aceasta derogare intra in vigoare de la 01 iunie, ora 00:00 si va fi valabila pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare a podului peste bratul borcea, dar nu mai tarziu de sfarsitul lunii august.

Am fost astazi pe santierul podului peste bratul borcea #a2 impreuna cu responsabilii din partea cnair, pentru a verifica stadiul lucrarilor de reabilitare si consolidare pe calea 2 aferenta podului, dar si pentru a sprijini si presa, in acelasi timp, antreprenorul, astfel incat sa putem ridica restrictiile de trafic din zona, cat mai repede.

Acest pod face parte din cele 4 construite in urma cu aproximativ 40 ani peste dunare, fiind toate reabilitate in ultimii 3 ani, mai putin acest ultim sector aferent podului borcea, cel mai dificil, aici fiind cea mai degradata portiune.

In urma expertizelor, inspectiilor si decopertarilor facute, s-au constatat deficiente importante de executie la momentul constructiei podului, precum lipsa stratului de hidroizolatie, care a dus la infiltrarea apei in betonul de sub straturile rutiere ale podului, fiind necesara astfel refacerea dalelor de sustinere a caii pe pod (elemente structurale de rezistenta).

Intrucat nu se pot demola in acelasi timp toate dalele de sustinere a caii pe pod pe cele cateva sute de metri lungime, expertii au indicat etapele de desfasurare a lucrarilor, etape pe care vrem sa le inchidem cat mai repede.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Distribuie acest articol