banner-mobil-codrin

MARISTAR COM dezvoltă proiecte majore de infrastructură

Cele mai importante și recente proiecte ale companiei sunt reabilitările podurilor rutiere Cernavodă și Fetești, proiecte cu o valoare totală de peste 130 de milioane de lei. MARISTAR COM, compania românească specializată în oferirea de soluții pentru proiecte industriale și de infrastructură, a continuat să se dezvolte organic, pe bazele solide create în cei 12 ani de la înființare. Având o echipă cu expertiză tehnică extinsă în mai multe categorii de construcții, managementul a luat decizia de a-și extinde numărul de contracte de infrastructură, în special în construcția și reabilitarea de drumuri și poduri. Câștigarea contractelor de reabilitare a podurilor de la Cernavodă și de la Fetești confirmă că strategia de dezvoltare aleasă a dat roade.

Pentru MARISTAR COM, ca și pentru alte companii cu același domeniu de activitate, 2020-2021 au fost ani buni pentru lucrările de infrastructură, fiind înregistrate un număr mult mai ridicat de licitații noi și de proiecte implementate.

2020-2021 au fost ani buni pentru lucrările de infrastructură, fiind înregistrate un număr mult mai ridicat de licitații noi și de proiecte implementate

Cele mai importante proiecte ale companiei sunt reabilitările podurilor rutiere Cernavodă și Fetești (podul Borcea), proiecte cu o valoare totală de peste 130 de milioane de lei fără TVA. Ambele proiecte de infrastructură sunt proiecte complexe, podurile nefiind reabilitate complet niciodată de la punerea în funcțiune. Prin urmare, societatea va acorda o mare importanță materialelor de construcții folosite și se va implica în refacerea întregii hidroizolații, a părții carosabile și refacerea plăcii de sub-betonare a viaductelor de acces.

„Sperăm ca în 2022 aceste investiții să fie continuate, este nevoie de consistență și de creșterea calității în construcții pentru a crește nivelul competitivității, pentru a atrage investiții străine mai ridicate și pentru a crește siguranța rutieră”, ne-a declarat dl. George Vlasie, Director General MARISTAR COM.

Proiecte de infrastructură

Reabilitarea podului rutier de la Cernavodă este un contract în valoare de 66,8 milioane de lei fără TVA prin care va fi înlocuită hidroizolația, partea carosabilă, sistemul rutier, vor fi înlocuite rosturile de dilatație, parapeții și vor fi derulate reparații cu betoane speciale la placa de sub-betonare a viaductelor de acces și la pile.

Reabilitarea podului rutier de la Cernavodă este un contract în valoare de 66,8 milioane de lei fără TVA, în timp ce reabilitatea podului rutier Borcea este un contract în valoare de 67,7 milioane de lei fără TVA

La sfârșitul lunii septembrie, MARISTAR a început lucrările de reabilitare a căii de rulare București-Constanța, după ce anterior, în primăvară (martie-mai), a fost reabilitată calea de rulare Constanța-București.

Un alt proiect prevede reabilitarea podului rutier Borcea, un contract în valoare de 67,7 milioane de lei fără TVA. Este o lucrare similară ca grad de dificultate tehnică cu podul Cernavodă. Durata contractului este de 24 de luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor de 60 de luni.

Lucrările de reabilitare la acest pod au început în această toamnă și vor continua până la începutul sezonului estival în 2022. La fel ca la podul de la Cernavodă, pe perioada estivală carosabilul va fi deschis traficului. Cel mai important aspect este siguranța, iar în perioadele cu trafic intens societatea se concentrează pe montarea de parapeți și semnalistică.

MARISTAR are în desfășurare și alte proiecte de infrastructură, dintre care merită menționate:

  • refacerea/reabilitarea a 5 poduri în localitatea Babadag, jud. Tulcea;
  • punere în siguranță pod peste Argeș DJ 711A, Potlogi, jud. Dâmbovița;
  • executare prag de fundație DN2, Buzău;
  • întreținere pod DN28 peste râul Siret, DN28, Scheia, jud. Iași.

„Următorul proiect cu un grad ridicat de complexitate este podul peste râul Dâmbovița pe DN 73 (între Câmpulung și Pitești), km 78, în valoare de 33,8 milioane de lei, o investiție ce va implica construirea de la zero a unui pod nou, cu o arhitectură modernă, lângă cel actual care a fost construit în 1886 și este declarat monument istoric”, precizează Directorul General.

Valoarea investițiilor realizate de MARISTAR

Referindu-se la valoarea totală a investițiilor în activitatea de construcții, excluzând investițiile în dezvoltări imobiliare, reprezentanții companiei afirmă că aceasta se ridică la 5 milioane de euro, cea mai mare parte fiind alocată achizițiilor de utilaje și echipamente, precum și investiției în oameni.

Până acum, MARISTAR a ajutat peste 600 de familii să aibă condiții mai bune de locuit și speră să ajungă la câteva mii în următorii ani, iar aceste familii să călătorească în siguranță pe drumurile și autostrăzile construite sau reabilitate de MARISTAR.

Valoarea totală a investițiilor în activitatea de construcții se ridică la 5 milioane EUR, cea mai mare parte fiind alocată achizițiilor de utilaje și echipamente, precum și investiției în oameni

„Cred că fără o echipă unită nicio companie de construcții nu poate avea succes. Vom continua să dezvoltăm organic afacerea, pe cele două ramuri principale, infrastructură și lucrări civile. Avem echipe dedicate pe fiecare tip de construcții și obiectivul companiei rămâne acela de a realiza cât mai multe proiecte gândite și implementate în România”, detaliază Dl. George Vlasie.

Proiecte rezidențiale

În ceea ce privește construcțiile rezidențiale, MARISTAR COM continuă lucrările la ansamblul rezidențial Maristar Residence Village din Ploiești, construit pe o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați.

De asemenea, se finalizează investiția în ansamblul rezidențial Maristar Residence Smart din Ploiești, care cuprinde 360 de locuințe în 7 blocuri întinse pe o suprafață de 22.000 mp.

Totodată, societatea pregătește un nou proiect de amploare – Maristar Residence Country, în comuna Păulești, lângă Ploiești. Noul proiect, evaluat la 35 de milioane de euro, a cărui finalizare este estimată în următorii 3 ani, integrează construcțiile de tip duplex și cele single prin edificarea a aproximativ 300 de vile. Proiectul se bazează pe un mix de relaxare și confort, fiind completat de două parcuri generoase, pistă de skateboard, pistă de alergare, zone verzi modern amenajate, precum și de o clădire multifuncțională cu spații comerciale.

MRS Residence COUNTRY își propune să ofere o experiență la înălțime, completată de o rețea de infrastructură cu alei și străzi amenajate, dar și cu servicii de pază și sistem de monitorizare video, astfel încât viitorii clienți vor știi că proprietatea lor este în siguranță.

În prezent, MARISTAR pregătește o nouă investiție într-un complex rezidențial lângă Ploiești, denumit MRS Residence Country, evaluat la 35 de milioane de euro

Terenul achiziționat pentru a dezvolta proiectul MRS Residence COUNTRY beneficiază de o poziționare excelentă, fiind orientat la aproximativ 500 de metri de DN1, la ieșirea din Ploiești spre Brașov, în Păulești.

„Am ales să dezvoltăm două proiecte de anvergură, unul lângă altul – MRS Residence COUNTRY și Ramatuelle. Întins pe o suprafață de teren de 125.000 mp, Ramatuelle este un proiect architectural compus din 4 săli de evenimente, având un lac artificial asupra căruia au vedere saloanele pentru evenimente, precum și terasa și piscina Infinity. În ceea ce privește ansamblul rezidențial Maristar Residence Village din Ploiești, acesta cuprinde un mix de blocuri și vile. Prima etapă a proiectului cuprinde două blocuri și duplexuri, urmând ca proiectul să se deruleze în următorii trei ani. Pentru primele două blocuri, toate cele 94 de apartamente sunt rezervate”, continuă Dl. George Vlasie.

MARISTAR creează siguranță și confort pentru comunități

Printre avantajele oferite de construcțiile MARISTAR se numără alegerea cu mare atenție a terenurilor pe care se dezvoltă proiectele, astfel încât să beneficieze de acces facil și infrastructură de transport. În toate proiectele rezidențiale compania pune accent pe crearea de spații verzi extinse, clădiri multifuncționale, spații de joacă și de recreere.

„Ceea ce ne diferențiază este faptul că obiectivul nostru este de a crea comunități care să locuiască în siguranță și comfort, în spații extinse, aerisite, având un procent de ocupare al clădirilor de 25-30%. Lucrăm cu arhitecți și peisagiști experimentați care să creeze încă din faza de proiectare spații de relaxare, precum și spații multifuncționale – grădinițe, spații comerciale sau restaurante”, conform reprezentantului companiei.

MARISTAR se mândrește cu faptul că nu face rabat de la calitatea materialelor de construcții și se asigură că reduce la minimum costurile de mentenanță și întreținere ulterioară a locuințelor și spațiilor conexe.

Anul acesta, MARISTAR a pornit o nouă nișă de business prin dezvoltarea unui complex de evenimente unic în România, denumit Ramatuelle. Acest proiect se întinde pe o suprafață de teren de 125.000 de metri pătrați, la Păulești, lângă Ploiești. Chiar dacă actualul context pandemic nu pare propice pentru astfel de investiții, este o viziune pe termen lung și un spațiu care cu siguranță va ridica nivelul de calitate al viitoarelor spații de evenimente din România.

Fiecare proiect al companiei reflectă efortul unei întregi echipe, dar și o viziune unică a managementului

Un nivel foarte ridicat de retenție a angajaților

În prezent, în cadrul companiei activează peste 100 de angajați, însă MARISTAR generează direct, incluzând și subcontractori, peste 600 de locuri de muncă. Compania a reușit să găsească soluții, să atragă specialiști și să formeze tineri care să dorească să urmeze o carieră în construcții, oferind condiții bune de lucru angajaților.

„Am reușit astfel să-i ținem în țară și să creăm valoare adăugată prin calitatea lucrărilor pe care le derulăm. Avem un nivel de retenție de 95% a colegilor noștri, pe care dorim să-l menținem în următorii ani, punând accent pe pregătirea tehnică, beneficii și un mediu de lucru în siguranță. Căutăm permanent specialiști în lucrări de infrastructură și construcții civile, care să completeze echipa noastră”, mai spune Directorul General.

Calitatea lucrărilor, seriozitatea și profesionalismul întregii echipe s-au dovedit a fi factori esențiali în evoluția companiei. Deși un an dificil, cifra de afaceri a crescut cu 30% în 2020, ajungând la 141 de milioane de lei, datorită dezvoltării activității pe lucrările de infrastructură, prin licitații câștigate ca antreprenor general. Pentru 2021, se estimează o creștere de circa 10% a cifrei de afaceri, fiind un an de consolidare a businessului, pe fondul extinderii proiectelor de infrastructură.

Share this article

en_GBEnglish (UK)